Teamverband

Master 1 project

Meer ervaring in teamverband heb ik in kleine mate opgedaan bij het master 1 project. In het eerste blok van dat semester moesten we samenwerken in teams om de trends in de samenleving in kaart te brengen. Ik was met een aantal anderen verantwoorderlijk voor het energieverbruik. Ook werd er veel gediscussieerd, waarbij ik heb getracht om een goede bijdrage te leveren. Dit werd ook door mijn begeleiders erkend onder andere met het eindcijfer van een 8 voor blok A.

Bouwen, huisvesten en informatiesystemen in de derde wereld

Voor het vak Bouwen, huisvesten en informatiesystemen in de derde wereld moest er in teamverband worden gewerkt. Hierin kwamen argumenten en ideeën van mij de groep goed van pas en heb ik als een team gewerkt ipv steeds de discussie te leiden. Dit kan natuurlijk liggen aan de groepsgenoten, maar ik voel wel dat ik hierin ben gegroeid.

Het eindresultaat van deze discussies en ontwerpsessies is hieronder te zien en in het verslag, de tekeningen en een filmpje (lage resolutie/hoge resolutie.

vogel-1klein-thumb
vogel-2thumb
dak3-thumb

Onderzoeksmethodologie voor Bouwtechniek

Voor het vak onderzoeksmethodologie hebben we ook samen moeten werken in een groep. Meer om elkaar feedback te geven en van elkaar te leren. Dit heb ik als erg prettig ervaren. We werden iedere week enigszins gedwongen vooruitgang te boeken en er kwam telkens van 3 bronnen feedback over de gedane arbeid. Ik denk erover om dit soort teamverbanden zelfstandig op te gaan zoeken in de toekomst. Voor het vak heb ik uiteindelijk een paper geschreven en een poster gemaakt.

Master 2 project

Tijdens het master 2 project werd de onderzoeksfase (pre-design) gezamenlijk gedaan met de groep. Hierbij heb ik geen leidende rol gespeeld. Wel is de samenwerking goed verlopen op frustraties over non-productiviteit bij anderen na. Dit deel van het project staat in het eerste deel van mijn verslag uiteen gezet.

Stage

Tijdens mijn stage bij W/E adviseurs heb ik op vele projecten in teamverband samengewerkt. Hierbij werd mij een deeltaak toebedeeld, waarvoor overleg over het project en eventuele onderzoeksmethode vaak nodig was. Het verslag van mijn activieteiten is niet publiekelijk toegankelijk, maar kan op aanvraag beschikbaar worden gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *