Duurzame technieken en ontwikkelingen

Master 1 project

Binnen mijn master 1 project ben ik op zoek gegaan naar informatie over aanpasbare constructies en zo heb ik kennis gemaakt met een stuk flexibiliteit waar ik nog niet eerder mee in aanraking was gekomen. Er is nog niet veel gepubliceerd op dit gebied, maar op de faculteit waren wel een tweetal promovendi die mij het één en ander konden vertellen. Dit heeft geresulteerd in een benadering van aanpasbaarheid die in mijn verslag en onderstaande afbeeldingen tot uiting komt.

pers1-thumb
pers2-thumb
pers3-thumb
pers4-thumb

Detailleren 2

Voor mijn bachelor opleiding moest ik detailleren 2 nog doen. Hierin heb ik vele duurzame technieken geïntegreerd. Ik heb voor deze moeite uiteindelijk een 8 gekregen. Van deze uitwerking kunt u twee details downloaden. De aansluiting van een buitenwand op vloer waarbij de vloer deel uitmaakt van een overstek en de aansluiteing van een buitenwand op vloer en balkon.

Onderzoeks methodologie voor Bouwtechniek

Onderzoeksmethodologie voor BTO heeft mij in mijn onderzoekstheorie en kennis doen groeien. Voor dit vak werd van ons gevraagd om een poster en een paper te maken over innovatie binnen de bouwsector. Ik had hierbij gekozen voor aanpasbare constructies, omdat dit aansloot bij mijn master 1 projectwerk waar ik op dat moment aan werkte en omdat het aansluit bij deze competentie.

Integraal ontwerpen

Tijdens Integraal ontwerpen werd van ons onder andere gevraagd om op een locatie in Arnhem een kunstenaars onderkomen te ontwerpen. Hierin heb ik meerdere duurzame technieken toegepast zoals een warmtewisselaar en pv-installatie, maar geen baanbrekende of nieuwe ontwikkelingen. In mijn korte verslag is hier meer over te lezen.

integraalontwerpen006-thumb

Stage

Mijn stage bij W/E adviseurs heeft mij veel kennis van duurzame bouwtechniek bijgebracht en mij in aanraking gebracht met de laatste ontwikkelingen op dat gebied. Ik heb het hele nationale pakket duurzaam bouwen doorgewerkt en bij vele projecten allerlei duurzame maatregelen retoetst en voorgesteld. Door eventuele gevoelige informatie in het verslag is dit niet direct toegankelijk op deze website, maar eventueel wel op aanvraag beschikbaar.

Ontwerp methodologie

In dit vak van de faculteit Installatietechnologie, werd de studenten onder andere gevraagd om een installatie en materialiseringsconcept op te stellen voor een kantoorpand. Hierbij kwam ik in aanraking met de duurzame installatietechnologie, innovatief en algemeen voorkomend. Het eindresultaat kan worden bekeken in het verslag.

Achtergronden duurzame ontwikkelingen

Bij dit vak kreeg iedere student een boektitel waar een bespreking over geschreven moest worden. Mij werd “The skeptical environmentalist” door Björn Lomborg toegewezen. Iedere presentatie van een boek werd gevolgd door een discussie over het standpunt en de kijk van de auteur op duurzame ontwikkeling. Klik op de volgende links voor mijn verslag en mijn presentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *