Bachelor trimester 3 jaar 1

Locatie

De locatie ligt ingesloten tussen de Nachtegaallaan, Tongelresestraat, Lakerstraat, Dommelhoefstraat en Patrijsstraat in Eindhoven. In mijn project heb ik het gebied dat het toenmalige culturele studenten centrum behuisde met Dommel en park, bij de ontwerpopgave betrokken.


Grotere kaart weergeven

Uitwerking

Er is een groot verschil tussen de wijk ten noorden van de locatie en de andere belendingen van de locatie. Ten noorden staan kleinschalige arbeiders huizen en ten zuiden staan modern vormgegeven 5 etage flats. Mijn ontwerp voorziet in een overgangsfase tussen dit contrast om aansluiting bij zijn context te vinden.

Daarnaast lost het de druk veroorzaakt door sluipverkeer op door de Nachtegaallaan ondergronds te leiden en door de infrastructuur in de nieuwe wijk tot woonerf te maken. De auto’s in de wijk kunnen parkeren onder de nieuwe portiek etage flats en galerij flats.

De uitwerking kunt u bekijken in het stedebouwkundig plan van de infrastructuur en het openbaar gebied. De uitwerking van een deel van het gebied is te bekijken in het plan op 1:200. Van de maquette is een opname gemaakt met een visheye camera zodat het lijkt alsof men er doorheen loopt (lage resolutie/hoge resolutie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *