Bachelor trimester 1 jaar 1

Kubuswoning

De basis van de woning is een kubus, om dit te versterken heb ik diezelfde kubus, verkleind in de woning terug laten komen. Hierin is de badkamer te vinden, en aan de buitenkant zit een keukentje. Op de kleinere kubus heb ik het slaapvertrek geplaatst.

Het is een kleine woning, en omdat licht meer ruimte kan suggereren heb ik drie grote ramen aan de westkant gemaakt en drie middelgrote aan de zuidkant. De openslaande deuren naar het balkon zijn ook van glas.

Aan het einde van de opdracht werden alle ontwerpen op elkaar gestapeld zodat er een flat ontstond.

cubusmaquette_small flat_small

Studentenkamer verbouwen

De tweede opdracht was het verbouwen van je eigen kamer. Ik zat in die tijd op een kamer in Eindhoven van 10,4 m2 netto vloeropppervlak. Volgens de opdracht mochten we de kamers met maximaal de helft uitbreiden. Ik heb echter meer ruimte weten te creëeren door een schuine wand recht te trekken.

Een opmerkelijk aspect in mijn ontwerp zijn de lichtbakken. Ik heb de ramen vervangen door L-vormige lichtbakken zodat, indirect zonlicht werd verkregen en om de ruimte groter te laten lijken.

Deze opdracht was vooral als vingeroefening bedoeld, vandaar dat onderstaande maquette niet is uitgewerkt.

maquettekamer_small

Themacafé

Het derde project, tevens het laatste van trimester 1, was het themacafé. Ik heb als thema de bergsport genomen, omdat dit nu eenmaal een grote hobby van me is.

Het idee achter het ontwerp is een rots. Het café moest een klimobject zijn waar het uitgaan in een gewone kroeg samensmelt met het klimmen in een hal en op een kunstrots.

De omloop op de eerste etage is geplaatst om het klimmen aan de buitenkant mogelijk te maken. Ook binnen op de eerste etage is een klimgedeelte geplaatst, naast onder andere kleedruimtes en toiletten. De gehele beganegrond doet dienst als kroeg. Op de derde etage is een dakterras, waar men uitzicht heeft op Stratumseind.

Opmerkelijk aan het ontwerp zijn de voor en achter gevels, Deze zijn bijna in het geheel opgetrokken uit een glas, overgoten met een laag steen (in werkelijkheid houten platen met spuitbeton die het glas voor een deel bedekken.

Danielsmaquette_small gevel2themacafemaquette_small gevel1themacafemaquette_small gevel3maquettethemacafe_small indoorklimhal_small

gevels_small plattegronden_small isometrie_small doorsnede_small

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *